Все още няма заподозрян за палежа на крана на паметника 1300

...
Все още няма заподозрян за палежа на крана на паметника 1300
Коментари Харесай

Няма заподозрян за палежа на крана, полицията търси вътрешен човек

Все още няма обвинен за палежа на крана на паметника „ 1300 години България “. Той беше запален в нощта на събота против неделя.

По мотив следствието от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) дадоха брифинг в парка на НДК, където се намира паметникът. 

Работим по версията охранителят на крана, демонтирал паметника „ 1300 години България “, да е съпричастен към запалването му, сподели пред публицисти шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Ивайло Иванов.

Той изясни, че се ревизира 42-годишният надзирател на обекта, само че към момента той е очевидец по делото. Другите версии, по които работят проверяващите, са за вандализъм или че казусът е обвързван с някои от протестиращите против демонтажа на паметника.

В хода на следствието са конфискувани записите от камерите на общината, само че те не са засекли причинителите. На записите се вижда, че палежът не е от коктейли " Молотов ", което наложило втори оглед за изясняване на аргументите за запалването. Версията към този момент е, че кранът е полят със запалителна течност, а подпалвачът е бил зад загражденията. 

Паметникът към този момент е с денонощна защита от столичната полиция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР